2016. sze 11.

Másfél éves

írta: Gürtlerné Görgics Krisztina
Másfél éves

Mostanában sokszor rádöbbenek, milyen nagy már Lili. Nem is olyan rég még a pocakban ficánkolt, most pedig már igazi rosszaság lett belőle :) Na nem nagyon, de azért ki tudja húzni a gyufát...

 

Minden érdekli, újabban a villamosok irányába húz a szíve. Valahányszor meglát egy villamost, már mondja is, hogy "Bijjá" (=villamos) :D A szobából nem látni, de ha hallja, akkor is nagy bijjázások vannak. A busz eddig csak "bu" volt, de most már az sz-t is ki tudja mondani. Pár hete több dolgot is elkezdett mondani, a teljesség igénye nélkül pár: mami=mimé, apa, villamos=bijjá, busz, cica=bármilyen állat, főleg cica és maci :), elment=eme, papa, hoppá=apppa, Borka=Bo, Lili=Lálá, szia, bumm=buuu.

 

Szeret pakolni, főleg fiókokból/szekrényekből ki, utána vagy 1-2-szer kell csak szólni és visszapakol, vagy kb imádkozni kell, hogy legyen olyan kedves és pakoljon vissza a szekrénybe/fiókba :D Talpraesett kiscsaj, akit nem igazán kell félteni pl utcán vagy játszótéren, de van amitől még megijed, pl ha Szandi nagy kiabálással üdvözli ;). Szeret segíteni porszívózni, de ez abból áll, hogy én porszívózok, ő pedig előttem mászkál, vagy a porszívót próbálja szerelni.

 

Az alvása nagyjából helyrejött, nappal másfél órákat alszik (most épp már 2,5-nél tart ???), éjjel kb 10-et, de 2-3-szor felébred, rendszerint inni. Pár hónapig ki voltunk túrva a saját ágyunkból, mert csak valamelyikünk mellett tudott aludni (a másik földre, vagy a kanapéra kényszerült). Szerencsére ennek vége, a saját ágyát is újra elfogadta. (Nemrég megfázott, így újra mellettünk aludt, de ez azért megbocsájtható egy beteg karampusznak ;) ).

 

Amit nehezen viselek, az a hiszti... Ha valami nem tetszik neki, hanyatt vágja magát, és nyomja a hisztit. A másik, a dobálás. Vagy az ételt dobálja, vagy a lépcsőről dobálja le a játékokat (vagy ami a kezébe kerül, múltkor Marina cipőt talált, vajon ki dobhatta le???). Sehogy sem tudom vele megértetni, hogy ez egyáltalán nem jó... Remélem, hamarosan kinövi.

 

Szólj hozzá