2015. sze 08.

Kisangyal vs. Kisördög

írta: Gürtlerné Görgics Krisztina
Kisangyal vs. Kisördög

     Lilivel néha nem egyszerű, mert ha átvált Kisördög üzemmódra, akkor aztán jajj nekünk. Mostanában pedig esténként lenyomva marad a nyüfi gomb, így aludni nem nagyon alszunk. Persze alvás nappal sincs, valahogy visszaállt arra, hogy nem akar nappal aludni, vagy csak nagyon keveset. Ma pl. már másfél órát aludt, persze egyszer felébredt, de szopi után visszaaludt, és 1 egész órát szunyált, békésen. A délutáni alvásról hallani sem akart, de miért is, hiszen reggel magához képest későn kelt, délelőtt másfél óra alvás, és még délutáni alvást is akarok, cöhh...

Ez megy mostanában esténként, bár eddig a tegnapi volt a legdurvább. 1-2 óránként kelt, aztán volt, amikor másfél órán keresztül nyűglődött, végül kidőlt. Nem tudom miért, elvileg a foga nem jön még, a másik kettő meg már kint van. Vagy csak én nem látom, hogy jön a foga, végülis az előzőeket sem vettem észre, csak amikor már kibújtak. Mindenesetre ez a húszszor kelés nem nagyon fekszik, dehát ez van.

     Na de nem mindig ilyen kis ördögfióka, alapból egy igazi angyal, aki rengeteget mosolyog. Amikor pedig végre elalszik, jó látni a nyugodt és békés kis pofiját, és nehezen tudom felfogni, hogy egy ilyen csodaszép kisangyal hogy tudja felvenni a kisördög jelmezt. (Bár valami azt súgja, lesz ez még rosszabb :P )

Nagyon huncut, imádja ha dögönyözik, szeret velünk játszani, de egyedül is remekül elvan, főleg hogy már felfedező utakra is el tud menni, vagyis gurulni :) A függönyt is szereti, remélem még nincs benne akkora erő, hogy le tudja tépni. A szárítóra pedig ki kell találnom valamit, mert ha így folytatja, egyszer magára borítja... A fiókot is már próbálja kinyitni, én meg gonosz módon kiszúrtam vele, rátettem egy gyerekzárat... :P Tegnap ki is verte kicsit a balhét.

     Beszél. Persze még a maga baba nyelvén, de már megy a Tyá-tyá, Gá-gá, Jááájj-jááájj, és a nyáá-nyáá, vagy valami hasonló :) És mindezt nagy élvezettel, két sikítás között. Az ugyanis nagyon megy, szerintem opera énekesnek készül :P Még nem utánoz, csak amikor épp kedve van hozzá, ami nem sokszor van. Majd ez az idő is eljön ;)

 

Szólj hozzá