2015. júl 29.

5 hónapos Lili baba

írta: Gürtlerné Görgics Krisztina
5 hónapos Lili baba

 

     Inkább már 5 és fél, de úgy néz ki, folyamatos csúszásban vagyok.

     Lili babánk nagyon gyorsan nő, és nagyon ügyes már! A tárgyakat simán megfogja, és ha leejti, utánuk fordul. Sőt! 11-én megajándékozott minket névnapja alkalmából azzal, hogy először hasra fordult! Hurráááááá!!! És meg sem lepődött, csak játszott tovább. Aminek külön örülök, hogy Iván is itthon volt, és ő is láthatta, hogy bizony az első hasra fordulás nagyon ügyesen ment! Remélem a többi "elsőnél" is itthon lesz. Azóta nagyon sokat van hason, talán többet mint háton. Oldalra is próbál haladni, eddig a hason csúszásig jutott el, és bár nem mindig megy utána így a tárgyaknak, de azért ügyeskedik. Ami fárasztó, hogy hátra még nem tud visszafordulni, így ha elfárad, jön a nyüfi és vissza kell fordítani. Persze nem rögtön, mert ha mindig egy hang után már vissza is fordítanám, sosem tanulná meg. Azért sírni sem hagyom :P A fejét már leteszi egy ideje hason fekve is, sőt, elég sokszor alszik el így. A védőnő javasolt még korábban textilpelenkával gurítást, azt csináljuk Lilivel, igaz már rég pelus nélkül, el sem férne úgy rajta :P Az egész ágyat kihasználjuk ilyenkor, és végiggurítom, aztán vissza. Rettenetesen élvezi, jókat kacag ilyenkor :) Eredetileg a fordulások miatt csináltam, de most már így is játszunk, mert tetszik neki. Ha pedig így könnyebben fog hátra fordulni, az csak jó ;) Múltkor már majdnem meg is csinálta, mert akkora lendületet vett a hasraforduláshoz, hogy majdnem tovább gurult hátra, de valahogy sikerült hason maradnia. Pedig már majdnem sikerült ;) Azt mondják, ha kinyomja magát, onnan könnyű lesz átfordulni, de Lili ehhez még elég lusta. Nem baj, nem érzem úgy, hogy bármivel is el lennénk maradva, ha ez a tempó neki jó, akkor így lesz.

     Sokat beszél. Persze főleg akkor, amikor aludni kellene, és ehhez a nyálból bubi fújás is társul rendesen, de azért beszél a saját kis babanyelvén :) Ja, és a kedvencem, amikor korán reggel (6-7 körül) felkel, eszik és utána esze ágában sincs visszaaludni, inkább sikítozik, bubit fúj, magyaráz, nyöszörög és Liliskedik :P Volt, hogy este fél 10 körül odamentem hozzá, hogy tényleg jó lenne mostmár aludni, erre rám nézett, és ízesen kiröhögött... Örültem! :) (Most is nevet az ágyunkon, gőzöm sincs mit, de remekül elszórakoztatja magát... Fél 8-kor kelt, aztán visszaaludt negyed órára kb, és most 10-kor újult erővel nevetgél az ágy közepén, 1-2 sikítozással... :) )
Persze nem mindig ilyen jókedvű, amióta megjött a "rossz" idő, nyűgösebb is lett. A 40 fokban tudott nappal aludni akár 3-szor 1 órát is, most örülök, ha délután alszik 1 órát... Nem tudom, honnan jött ez neki, Ivánnal a hideget szeretjük jobban, akkor ő miért szeret a melegben aludni? (Lehet, hogy kicserélték a kórházban? :D )

 

Ééééés, eszik!!! Először az almát nyalogatta, majd a barackot is, és most már hétfő óta kap reszelt almát! Múlt héten is próbáltuk, de szopi után persze nem kellett neki, így amikor azt hittük, hogy 1-2 falat lement, a 3-nál kijött az egész :P Mivel épp 40 fok volt, pont kapóra jött a pancsi :) Aztán szüneteltettük, és most kis fintorral, de eszi, ízlik neki. A reszelt alma pedig jobban bejön neki, mint a püré, gondolom mert lédúsabb is. Így 5 és fél hónaposan megkezdtük a hozzátáplálást ;)

 

     Ivánnal szerintem versenyzünk, hogy ki tud fáradtabb lenni... Lassan egy hónapja ingázik a munkahelye és a kórház között, közben meg verseny van náluk, aminek semmi értelme, de mivel ő lelkiismeretes, belead apait-anyait, aminek persze az a vége, hogy hulla fáradtan zuhan be az ágyba. Ha délutános, akkor délelőtt kórház aztán hazaugrik enni és meló, ha délelőttös, akkor munka után kaja és utána kórház. Nem könnyű neki, és nekem sem, hogy ilyennek látom. Tegnap már mondtam neki, hogy szerintem fogyott is (ami a pocaknak jó, de az idegeknek nem hiszem...). Engem pedig Lili fáraszt le, mert mostanában hiper-szuper nyűgös időszaka van, mivel borult idő van. Semmi sem jó, pedig sok mindent bevetek.

Röviden-tömören ennyi, menni kell, mert a kisasszony a változatosság kedvéért nyűglődik (és persze ilyenkor esik az eső, így még sétálni sem tudunk menni).





 

Szólj hozzá