2016. feb 29.

Első szülinap

írta: Gürtlerné Görgics Krisztina
Első szülinap

Ez a nap is eljött, nem is olyan lassan. Lili 1 éves. Még nem szoktam hozzá, hogy kimondjam, pedig muszáj lesz. Egyik szemem sír, a másik pedig nevet, ugyanis azon kívül, hogy szerintem túl hamar telt el ez az év, elég eseménydús volt. Rengeteg minden történt, amikre ha visszagondolok, nem is tűnik olyan rövidnek. Végülis, ez is 365 nap volt :P 

1 éves nagylányként már kapaszkodva lépeget, és továbbra is huncut :) Ja, és nagyon gyorsan tanul (jóóó, lehet, hogy elfogult vagyok :P ) Egyre több mindenről tudja, hogy mi micsoda, utánoz, a formabedobóssal próbálkozik (a kört már tudja, és a többi is érdekli), egyre egyértelműbben jelzi hogy mit szeretne, és nagyon is megkülönbözteti az embereket. Alapvetően vidám, mosolygós, még idegenekkel is. Viszont van olyan, aki hiába mosolyog rá és beszél hozzá, neki valamiért nem szimpatikus, és nem foglalkozik vele. Van olyan rokon is, akit néz, érdeklődik felé (bár most már kevésbé), de nem hiszem, hogy tudja hova tenni, hiszen az nem foglalkozik vele. Ami bánt is, mert Lilin láttam, hogy érdeklődik felé és vele is ismerkedne, de választ nem kapott, így ahogy látom, már nem annyira érdekli… :(

     Na de most valami vidám:
Olyan első szülinapja volt, amilyet szerettem volna. Azzal, hogy ő legyen a középpontban, nem igazán kellett foglalkozni, elintézte magának :) Mintha tudta volna, hogy ez az ő napja ;) Nagyon élvezte a sok embert (bezzeg néhány hónapja…), és hát a torta… Szerettem volna, ha szépen beletenyerel, és kikeni magát, ahogy egy JÓ GYEREK csinálja. Na, ez meg is történt :P Olyan néger kislánnyá változott, hogy öröm volt nézni :) Szerencsére tetszett neki a torta, és ez volt az első olyan tortám Szilviék esküvői tortája után (ami csak félig az én érdemem), amire azt mondhatom, hogy szép. Banános macitorta egy banánfaló maciimádónak :)

Úgy volt, hogy Iván magával viszi vasárnap délelőtt, és én takarítok és díszítek. Ebből annyi lett, hogy Marináék vitték el Lilit sétálni, én pedig addig az egész ebédlőt teleraktam konfettivel és lufival :P A lufik azóta is megvannak, sajnálom kidurrantani őket, leereszteni meg nem akarnak. Legalább Lili jól eljátszik velük, mostanában próbálja kiharapni őket… :P

     1 héttel Lili szülinapja után anyu is eljött, Lili pedig nagyon örült neki. Úgy elvoltak, mintha legalább hetente találkoznának, pedig azért nem látják egymást sokat. Kapott egy hatalmas baglyos párnát, amit nagyon szeret. :)

Megkapta az 1 éves szurit, és az agyhártya-gyulladás ellenit is, és nagyon ügyesen viselte! Egy kis sírás után már nevetett, mintha nem is történt volna semmi. :)

Ja, és kapott gyógycipőt. Mivel a bal lábával már az elején volt egy kis baj, és a masszírozások nem segítettek, kellett egy cipellő, ami helyrehozza a (most már mindkét lábán megjelenő) befelé fordulást. Szerencsére nem viseli olyan rosszul, mint hittem, pedig nincs oda a cipőkért. Alváshoz kell ráadnom, mert állni nem szabad benne, de hogy minél előbb elhagyhassuk, babakocsiban is ráadom. Igazi kis hős :)

8750 g-ot és 76 cm-t mértek, nem hízott az utóbbi mérés óta olyan sokat, de mivel látszik, hogy jó húsban van, nem aggódom, ráadásul most már egy nagy sajtkukac :P

7 foga van, jó régóta várjuk a 8-at, aminek igazából a 7. helyett kellett volna kibújnia, de ezek a szemfogak jól meg tudják viccelni az embert. Azóta mintha visszavonultak volna a szemfogai (legalábbis nem látom, hogy ki akarna bújni bármelyik is), és egy újabb alsó próbálkozik, de az is lassan jön csak. A bajom csak az, hogy nem hagyják aludni. Nappal a nyáltengeren kívül nem látni rajta, hogy nyűgös lenne, de éjjel nem tud aludni, pár százszor felkel, aztán 1-2 órára elalszik. Visszatért az ebéd utáni szopizásra, pedig pár hónapig simán elaludt nélküle is. Aztán egyszer csak hopp, újra igényelte.

     Majdnem kimaradt: szülinapjára egy etetőszéket kapott, mivel nem igazán hagyta, hogy etessem. Így most már egyedül reggelizik, tízóraizik és uzsonnázik, de tegnap már az ebédet is egyedül ette, persze a kanalat még nem tudja úgy fogni ahogy kell, de próbálkozik, és nagyon ügyes! :)
Iván pedig kinézett egy plüss zsiráfot (gondoltam hurrá, a 200. plüss :P ), és amikor Lili meglátta, ELDOBTA a kedvenc mackóját!!! Azóta már két kedvenc plüss van, de alváshoz még mindig a maci kell :) És ahogy birkózik velük, hát az csúcs!

 

 

Szólj hozzá