2021. okt 29.

Egy kis "Tele a hócipőm" érzés...

írta: Gürtlerné Görgics Krisztina
Egy kis "Tele a hócipőm" érzés...

Minden nap akad valami, ami miatt az ember elégedetlenkedhet. Szerintem csak felfogás és akarat kérdése, mennyire vesszük észre a pozitív és szép dolgokat. Hát tegnap reggel nem ez történt... Milyen hírek jönnek velem szembe?! Csak a negatív és rosszindulatú hírek, hogy XY megölte XX-et. Hogy Itt és Ott baleset történt, a felelős ... . Közben pedig a celeb világban azon versenyeznek, ki milyen undorító ruhában jelent meg egy-egy jelentéktelen eseményen, amik igazából csak arra jók, hogy villogjanak. Közben meg ők is ugyanolyan emberek, ugyanolyan érzésekkel, érzelmekkel, mint mi. Úgy érzem, ez a világ tényleg egyre rosszabb lesz. Félreértés ne essék, ez alól természetesen én sem vagyok kivétel, tele vagyok hibákkal...

Míg egyesek több pénzt akarnak, mások inkább barátokat szeretnének, mert pénzük van, de belül üresek. Míg egyesek párkapcsolatot akarnak, mások inkább egyedül lennének, mert magányra vágynak. Míg egyesek mindenáron gyereket akarnak, mások inkább visszafordítanák az időt, mert nem tudták mire számítsanak. Míg egyesek esőt várnak, mások a napsütést várják vissza. Míg egyesek havat akarnak, mások a fülledt megelet szeretnék. És még sorolhatnám, az ellentétek száma végtelen.

Egy valamit nem értek: Miért nem lehet annak örülni, ami van? Ha már ilyen élet adatott meg nekünk amilyen van, legalább próbáljuk kihozni belőle a maximumot, de boldogság terén. Ne jobbak, hanem boldogabbak akarjunk lenni, és mindezt úgy, hogy vegyük észre azt, ami körülöttünk, velünk van. Az apró dolgok igenis nagyon sokat számítanak, és nagyon sok van belőlük.

A boldogságért csupán annyit kell tennünk, hogy száműzzük az életünkből a negatív gondolatokat, és a helyébe pozitív gondolatokat ültetünk.

Sokszor pedig egy ölelés is elég, hogy szebbnek lássuk a világot. Nem tudom, mikor van az ölelés világnapja (ráguglizhatnék, de nincs kedvem, mert most nem is a dátum számít), de ez az egyik legértelmesebb világnap, mert boldogságot szül.

 

És a végére egy régi idézet, ami most valahogy aktuálissá vált. (Milyen bölcs voltam már akkor is ;) )

 

"Ha lenne egy mágikus fényképezőgépem, lefényképezném a világot és megmutatnám mindenkinek, hogy az én szememmel lássa, hogy valójában milyen szép. Mindenben meg kell látni a szépet. Például, ahogy a fák ágai meghajolnak a szélnek; ahogy az ég vörös fénnyel búcsúztatja a napot; hogy milyen jó madárcsicsergésre ébredni; kinézni az ablakon és gyönyörködni a hóesésben, vagy hallgatni ahogy az esőcseppek kopognak a párkányon...

A világ legszebb dolga a természet, és mi emberek ahelyett, hogy hálát adnánk neki, inkább elpusztítjuk...De ő nem áll bosszút, minden tavasszal újjáéled nekünk; a nap minden reggel ugyanúgy felkel, és a csillagok is minden este feljönnek, hogy megmutassák: ők szeretnek élni! Mennyivel különb a természet, mint az emberek..."

 

Szólj hozzá