2015. máj 15.

+1 hónap...

írta: Gürtlerné Görgics Krisztina
+1 hónap...

      Tegnap megkaptuk a 3 hónaposoknak járó oltásokat, amit hangos sírás-rívás kísért persze, de most legalább a vizsgálatokat jól bírta, és csak a szuriknál sírt, és hamar meg is tudtam nyugtatni.

Lili elég lusta kiscsaj, de még így is ügyes. A "beszéde" most átment egy ideje csak panaszkodássá, mert ha tudatni akar velünk valamit, akkor éhes. Mostanában akkor is nyöszörög, amikor fáradt és nem akar aludni. Na igen, ezt nem csak a nagyok csinálják... Nagyon érdeklődő, mindent jól megnéz magának és ha tetszik neki a dolog, még meg is ajándékoz minket egy mosollyal. Szeret velünk lenni, és szeret Iván kezében "trónörököset" játszani, ami annyit jelent, hogy kb. ül a kezében, mint egy királykisasszony, és nagyon élvezi. :) Kicsit olyan, mintha azért nem akarna aludni, mert akkor lemarad a nagy dolgokról és nem láthat mindent és nem lehet velünk. :P

     Ééés, már KACAG!!! :D Alig vártam, hogy lehessen dögönyözni, és nagyon tetszik neki, jókat kuncog közben. Persze csak akkor, ha épp nem akkor próbálkozok ezzel, amikor épp éhes, mert akkor semmi se jó, csak a kaja :D Kőkeményen tudja közölni, ha éhes, és ez látszik is rajta, tiszta hurka az egész kiscsaj :) Már 1 hónapja nézegeti a kezeit és ízlelgeti, csodálom, hogy egyáltalán van még neki... És az ínye is viszket egy ideje, tegnap a doktornő is mondta, hogy már duzzadt, szóval készülődnek azok a fogak (nagy örömömre...)

Sokat mosolyog, ritkán kel sírva vagy nyöszörögve, egyébként mosolyog és gügyög. És amikor meglátja valamelyikünket, na akkor nagy ováció van, kalimpál kézzel-lábbal, mosolyog, nevet (ami sokszor köhögésbe megy át :D ), és már várja, hogy kivegyük abból a francos kiságyból, mert ő már fent van és enni akar vagy apával/velem lenni :)

De lusta is, mert hason feküdni még mindig nem szeret. Igaz, már egyre többet van hason, ugyanis a nyaka kicsit merev volt és erősíteni kellett. Most már a mellkasát is emelgeti sokszor, és azt is sikerült elérnem, hogy hason is mosolyogjon :) Akkor csak nem lehet annyira rossz ;) "Házi feladatnak" úgyis azt kaptuk a doktornénitől, hogy legalább napi 1 órát legyen hason. Na, ez biztos nem fog összejönni, mert ha sír azt nem hagyom, de majd kitalálok erre is valami rendszert.

Ja igen, rendszer... Az csak reggel és este van, nagyjából. Reggel általában fél 6 körül kel, este pedig mostanában sikerült elaltatni 8- fél 9-ig, de volt olyan is, hogy fél 8-kor már javában durmolt, ami azért furcsa, mert 7-kor fürdés, és az esti szopizás valamiért sokkal tovább tart mint nappal; fél óra kb, de este 1-1-5. Már nem alussza végig az éjszakákat, éjfél és 3 körül is felkel. Én pedig egy zombi vagyok :P De ezekkel együtt egy édes, vidám, akaratos "kis" óriásbébi.

Ugyanis már elérte a 6kg-ot... Nem tudom, mi lesz velünk nyáron, mert biztos be fog pirosodni a bőre a hurkái alatt. Igaz, már most piros néha, de ez még közel olyan vészes, mint amennyire szerintem lesz.

     Megvolt élete első nagy utazása is, anyák napján lementünk anyuékhoz, ami másfél óra vonattal. Persze a fél utat végigsírta szegény, nem is csodálom, nem utazott még vonaton és új volt neki ez az egész, főleg ilyen sokáig... Mikor odaértünk, nagyon nehezen tudtam megnyugtatni, még szopizni sem akart, sőt a vonaton sem... Végül evett kicsit és szerintem a fáradtságtól dőlt ki. :( De a visszafele utat jobban bírta, végig aludt Iván ölében. Jó volt lemenni, és anyuékkal lenni. Ééés, kaptam Lilitől egy szál virágot :) Nagyon édes volt ahogy fogta a kis kezében, bár egyáltalán nem értette hogy miért és mi ez és hogy mi van, de nem is nagyon foglalkozott vele, teljes érdektelenség volt az arcán :D Imádom!!! :)

     És ma először legalább 5 percig játszott a kis rágókájával! :D Szeretem az ilyen "kis csodákat" tőle :)

Szólj hozzá